Osteopathie bij 3500 baby’s in Amstelveen, sinds 2004. Een mijlpaal!

Sinds 2004 worden er baby’s en oudere kinderen behandeld in de praktijk. In hetzelfde jaar werd onze oudste zoon geboren.

Nu is er ruim 20 jaar ervaring met baby’s en kinderen in de praktijk en wat een fantastische ervaring is het tot nu toe geweest!

Dagelijks houd ik me bezig met baby’tjes en de ouders/verzorgers ervan. Samen proberen we het ongemak van de baby in kaart te brengen, de verzorgers vanuit hun eigen ervaring en ik vanuit mijn (medische) kennis en inzicht.

Vaak krijg ik de vraag of osteopathie bij baby’s niet erg ingewikkeld is, ze kunnen immers nog niet “praten”.  Echter het tegenovergestelde is waar, een probleem bij een baby presenteert zich over het algemeen juist helder en duidelijk. Het kleine lijf is nog pas kort aan het reageren en compenseren op de ontwikkeling en prikkels die het binnenkrijgt. Dus patronen zijn vrij helder terug te vinden en, belangrijker, te behandelen.

Behandelingen bij baby’s zijn niet passief, de ouders en omgeving worden erin betrokken. Door de juiste aandacht te geven, de aanpak specifiek op het individuele kind te richten, kan het herstel vaak beter (en sneller) plaatsvinden.

Wat een voorrecht om dit werk te mogen doen, ik verheug me op de komende 20 jaar!

(Er zal een moment komen dat er een ouder met een baby bij me komt, waarbij ik die ouder als baby zelf ook heb behandeld, geweldig lijkt me dat!)

Eric Calsbeek, osteopaat bij baby’s en kinderen.