Behandeling

Volgens de osteopathie gaat goede gezondheid in de kern om optimale beweeglijkheid van lichaamsweefsels en -vloeistoffen. Vanuit deze zienswijze wordt niet zozeer de klacht/ziekte behandeld, maar wordt er gewerkt aan de ‘bewegingsbeperking’ van die systemen/weefsels (botten, spieren, organen, bindweefsel etc.) die betrokken zijn bij het vormen en/of onderhouden van een klacht. Of osteopathie een genezend effect kan hebben bij een bepaalde klacht is dus onder andere afhankelijk van de volgende factoren:

  • Zijn er systemen/weefsels in het lichaam met verminderde beweeglijkheid die de klachten kunnen veroorzaken, of daar verband mee houden. Is deze verminderde beweeglijkheid volledig of gedeeltelijk te herstellen of is het weefsel zodanig aangetast dat er geen (volledig) herstel mogelijk is.
  • Hoe groot is de kracht van het herstellende vermogen van de betreffende persoon (vitaliteit) en is hij of zij zelf ook bereid een bijdrage te leveren aan dat herstel, door b.v. voeding en leefgewoontes te veranderen.

Echter pas na gedegen osteopathisch onderzoek is duidelijk in welke mate osteopathie kan helpen en hoe de aard van de behandeling zal zijn. Er wordt twee a drie keer behandeld, dan moet er een duidelijk verschil zijn in klachten of vooruitgang zijn geboekt.

Bij twijfel, of voor aanvullend onderzoek wordt, in overleg, contact opgenomen met de behandelend arts.

Contact: Telefoon/Whatsapp: 06-28409649