Kinderen en huilbaby’s

Kinderosteopaat  – Osteopaat bij kinderen – Kinderosteopathie Stillness Amstelveen

Contact: Telefoon/Whatsapp: 06-28409649

Ik vind het heel belangrijk dat er goed gekeken en behandeld wordt in een sessie osteopathie, zeker bij babies en kinderen. Ik neem daar ook de tijd voor.  Naast de behandeling kan ik ouders/verzorgers tips en adviezen meegeven voor thuis. (Dit mag gefilmd worden.)

Ik werk daarom bij kinderen niet met consulten korter dan 50 minuten. Ik vind niet verantwoord en het doet tekort aan de kwaliteit van deze specialistische zorg.

(Huil-)babies zijn zeer effectief te behandelen, vaak binnen een of twee behandelingen.

Héél trots, op 24-03-2024 is de 3300-ste baby behandeld! Very proud, baby nr. 3500 is treated in march 2024!

De praktijk Stillness is een van de eerste praktijken die gespecialiseerd is in het behandelen van baby’s en kinderen en heeft sinds 2004 ervaring met (Kinder-)osteopathie; er zijn inmiddels ruim 3400 baby`s en kinderen behandeld. Er wordt samengewerkt met lactatiekundigen en borstvoedingscentra, consultatiebureau, (kinder-)arts, (kinder-)fysio, etc. Naast de scholing tot osteopaat is er tevens een specialisatie op het gebied van kinderen afgerond en een aanvullende opleiding in de embryologie gevolgd. Uw kind wordt met alle respect en zorg benaderd, er wordt absoluut niet “gekraakt.” En uw kind wordt niet geforceerd in schadelijke houdingen. (Dat is geen osteopathie)

Een aantal problemen bij kinderen ontstaat tijdens de geboorte. Een nauw geboortekanaal, een stug bekken van de moeder of hulpmiddelen bij de bevalling kunnen o.a. de beweeglijkheid van het schedeltje van de baby nadelig beïnvloeden, de nek/schoudergordel irriteren, een sleutelbeen breken, etc.

Dit kan later aanleiding geven tot groeistoornissen, motorische achterstand, onrust en andere klachten zoals oorontstekingen (otitis media), schedelvervormingen (plagiocefalie), long- of darmproblemen. Bij veel kinderen met diverse klachten kan osteopathie een veilige weg zijn om deze problemen te verhelpen en/of te voorkomen.

De adviezen vanuit de nieuwe JGZ richtlijn 2010/11 betreffende een scheef hoofd komen overeen met de, reeds geldende, aanbevelingen vanuit de osteopathie praktijk.

Het Kiss syndroom
De afkorting “KISS” staat voor Kopfgelenk-Induzierte Symmetrie-Störungen waarmee een groep van asymmetriën in de lichaamshouding wordt bedoeld die hun oorzaak vinden in de regio van de bovenste halswervels en hoofdgewrichten.

Uit wetenschappelijke studies blijkt, dat het functioneren van de bovenste nekgewrichten van groot belang is voor de houding- en motoriekontwikkeling van de pasgeborene. In de eerste maanden bij de baby zijn deze gewrichtjes ook belangrijk voor onder andere een goede zuig- en slikreflex.

Het Kiss syndroom veel dan alléén het (dis)functioneren van de bovenste nekwervels, er is invloed vanuit het gehele lijf bij betrokken. Het is geen geisoleerd wervelprobleem! De kracht van osteopathie is het onderzoek en de behandeling van dit geheel.

De osteopaat, die gespecialiseerd is in kinderen, is medisch zo opgeleid en getraind, dat baby’s direct na de bevalling behandeld kunnen worden. En indien er uit het onderzoek blijkt dat er naar de arts verwezen moet worden, dan gebeurt dat. Er worden geen gezondheidsrisico`s genomen en er wordt niet onnodig behandeld.

Kinderen reageren over het algemeen heel plezierig op de behandeling, het werkt vaak ontspannend. Aan de ouders worden tips en adviezen meegegeven om thuis mee aan de slag te gaan. Er volgt altijd een schriftelijk verslag.

Voor meer informatie kunt u de folder huilbaby downloaden.